Krémes

Krémes
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
Krém
10 tojás sárgáját 10dkg cukorral elkeverünk
+ 5dkg liszt,
1.cs zselatin és 5dl tej
Ezt sűrű krémmé főzzük majd 1cs vanilliás cukrot teszünk bele.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük15dkg cukorral
A langyos krémet fokozatosan a habhoz keverjük és a lapra kenjük.
Tetejére helyezzük a bekockázott lapot és megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
|